Logo Geopark Det Sydfynske Øhav

"Havkajak - Guide til Det Sydfynske Øhav"

Havkajakguide for Det Sydfynske Øhav 

Som de første i Danmark udgav Naturturisme I/S i 2009 et guidemateriale målrettet havkajakroere. Nu udkommer der en ny udgave, som forsat skal motivere og inspirere til unikke oplevelser i Øhavet.

Den populære ”Havkajak – guide til Det Sydfynske Øhav” udkommer i april 2017  i en ny og revideret udgave. Guiden giver tips og tricks til sejladsen, og den rummer seks kort: Et oversigtskort over hele Øhavet og fem detaljerede kort at ro efter. Kortene er trykt på vandfast papir og pakket sammen med håndbogen i en plastikpose med praktisk lynlås.

I bogen finder du 20 forslag til øhavstogter. Det korteste er 12 kilometer, men vælger du kongeetapen Øhavet rundt, er distancen 100 kilometer. Du får naturligvis oplysninger om seværdigheder og oplevelser undervejs, og du kan supplere turbeskrivelserne med fyldige afsnit om Øhavets natur og kultur, om livet på øerne og i købstæderne.

Kajakguiden omtaler nyskabelser i Øhavet siden førsteudgaven for otte år siden, bl.a.:

  • 15 nye shelterpladser. Kystnær overnatning i fine, arkitekttegnede shelters i flere størrelser
  • Nye operatører. Liste over de mange, som udbyder kurser og/eller udlejer kajakker
  • Find Haletudsen. Nye oplevelsescentre på småøerne

Den nye udgave rummer naturligvis også alskens opdateret information om sikkerhed til søs, faciliteter, transport, overnatning og turistbureauer omkring Det Sydfynske Øhav.

Som oftest, når Naturturisme I/S står bag: Du får alt at vide om, hvordan du bedst muligt tager hensyn til Øhavets enestående natur, når du ror rundt derude - især det unikke fugleliv på øer og holme.

 

 Projektansvarlig hos Naturturisme I/S:
Søren Lisby, soren.lisby@svendborg.dk

Faktaboks

Pris: 250,00 kr.
Salg: Havkajakguiden udkom  i 2017 i en ny udgave og kan købes hos de lokale turistbureauer i Faaborg, Svendborg, Rudkøbing og Ærøskøbing samt hos flere udstyrsforhandlere og boghandlere. Guiden kan også købes online her:

Køb guidebogen

Seekajak. Führer

Sea Kayak Guide

Sprog: Udgives på dansk, tysk og engelsk.  

Telt- & Shelterpladser: I guidebogen henvises til nedenstående pdf oversigtmed telt- og shelterpladser i Det Sydfynske Øhav.

DER ER NY OVERSIGT PÅ VEJ VEDR. TELT- & SHELTER PLADSER!

Udvikling: Havkajakguiden er lavet i samarbejde med  en række lokale klubber og kajakvirksomheder.

Skal du ud i kajak i Øhavet kan du også med fordel downloade den gratis app;

Outdoor Guide - Det Sydfynske Øhav

Kort