Logo Geopark Det Sydfynske Øhav

Et Øhav i Verdensklasse

Destination Fyn-projektet

 

Kort fortalt
Naturturisme I/S deltog i 2012-2014 i strukturfondsprojektet, Destination Fyn, som havde fokus på at udvikle den maritime og vandbaserede turisme omkring hele Fyn - altså at tiltrække flere turister, som gerne må bruge flere penge, mens de er her.
Projektet havde tre ”ben”; udvikling af en DMO, en HC. Andersen-del og en Øhav i Verdensklasse-del, hvor sidste skulle varetages og løftes af Naturturisme I/S i Det Sydfynske Øhav.
Opgaven var at skabe vækst i helårsturismen og oplevelsesøkonomien på Fyn, Langeland og Ærø. 

Baggrund og formål
Et Øhav i Verdensklasse havde tre overordnede mål:
- At skabe flere kommercielle og salgsbare aktivitetsmuligheder i Øhavet
- At øge lystsejlernes døgnforbrug 
- At øge beskæftigelse og turismeomsætning i Øhavet

Opgaven var at udvikle nye oplevelser og produkter til brede og store målgrupper som familien, der vil prøve at sejle i kajak samt lystsejlerne, der efterspørger aktiviteter på land. Men det var også rettet mod mere snævre målgrupper, så som lystfiskeren eller undervandsjægeren på weekendtur.

Muligheder og fordele
Et Øhav i Verdensklasse understøttede kystområdernes private virksomheder i at skabe vækst igennem en fælles indsats på produktudviklings- og markedsføringsområderne. Eksempelvis er Havnesamarbejdet opstået af dette.

Samarbejdspartnere
Et Øhav i Verdensklasse er et samarbejdsprojekt mellem Naturturisme I/S, Udvikling Fyn og ca. 120 turisterhverv, -virksomheder, -organisationer og andre interessenter.

Projektansvarlige hos Naturturisme I/S: 
Nanna Heinrich

Faktaboks


Havkajaksejlads i Det Sydfynske Øhav. (Foto: Geir)

Destination Fyn

Projektsum: 6.900.000 dkr.

Projektet er støttet af:

 

Kort