Logo Geopark Det Sydfynske Øhav

Øhavsstien

Øhavsstien - 220 km. oplevelser for vandrere

 

Kort fortalt
Øhavsstien er en trampesti, som fylder 10 år i 2016. Den er med sine 220 km. en af Danmarks længste vandreruter og måske endda landets bedste. 
Stien bliver løbende opkvalificeret og omkranser Det Sydfynske Øhav. Den har et meget alsidigt forløb gennem et enestående kulturlandskab med flotte naturområder, herregårde, landsbyer og købstæder, som er præget af områdets spændende kulturhistorie.
Den er forbeholdt vandrere og er afmærket hele vejen med pæle og piktogrammer.

Baggrund og formål
Øhavsstien åbner for fantastiske udsigter ud over Øhavet og de mange små øer, som udgør et internationalt anerkendt fugleområde, og projektet gør det muligt både at købe færdigpakkede ture og tilrettelægge turen selv hjemmefra. Vi har også delt den op i en række dagsture med information om transport, parkering, oversigtskort, og i den forbindelse er der blevet lavet en guidebog samt foldere over Øhavsstiens strækninger. 
Det er muligt at erhverve sig dem til højre på siden.

Samarbejdspartnere
Øhavsstien er etableret af Naturturisme I/S takket være et fornemt samarbejde mellem de fire kommuner, den krydser igennem, de cirka 150 lodsejere, som har afgivet jord til stien og Naturturisme I/S.

Øhavsstien undergår pt. en opkvalificering under forprojektet udvikling af signaturrute og vandredestination.

Projektansvarlig hos Naturturisme I/S:
Nanna Heinrich

Faktaboks

Kort